Regels, verhuurvoorwaarden en bepalingen van Sarl Domaine La Pinsonnerie.

Reserveren en betalen
Na ontvangst van uw ingevulde boekingsformulier + aanbetaling kunnen wij pas definitief bevestigen dat de door u gekozen huurperiode nog steeds beschikbaar is.
Door het invullen van het boekingsformulier gaat u akkoord met onze huur- en betalingsvoorwaarden, alsmede de bepalingen opgenomen in de algemene informatie sectie. De aanbetaling van 50% van de totale huurprijs moet binnen 7 dagen na de factuurdatum zijn overgemaakt op onze bankrekening. De betaling van het resterende 50% moet uiterlijk 8 weken voor aanvang van de huurperiode in ons bezit zijn. Boekingen, gemaakt binnen 8 weken vóór de aanvangsdatum van de huurperiode, dienen onmiddellijk in zijn geheel (totale huursom) te worden betaald. Wij behouden ons het recht voor om de reservering te annuleren indien de betaling niet op tijd binnen komt. We behouden ons ook het recht voor om uw reservering te weigeren dan wel te annuleren, indien de meerderheid van het gezelschap tussen de 16 en 21 jaar is.

Uw vakantieadres en de routekaart
Na ontvangst van de volledige betaling sturen wij u het adres van Domaine La Pinsonnerie en een routebeschrijving.

Aankomst- en vertrektijden
Het huis is op de eerste dag van de huurperiode vanaf 16.00 uur beschikbaar. Het gehuurde moet op de laatste dag voor 10.00 uur worden verlaten. Aankomst en vertrek vallen steeds op zaterdag.

Huuregels
De huurder moet zich houden aan de regels, de verhuur voorwaarden en de bepalingen, zoals vermeld in de boeking en huur informatie. Het gehuurde mag niet worden bewoond door meer personen dan is overeengekomen in de boeking. De huurder is verplicht om het huis en haar faciliteiten met de grootste zorg te behandelen. Schade aan het pand en/of de installaties, door de huurder veroorzaakt, moet aan de eigenaar worden vergoed. Wanneer de huurder uitcheckt, moet het gehuurde veegschoon en onbeschadigd worden opgeleverd. In het geval dat de huurder zich niet aan de huurregels houdt, heeft de eigenaar het recht om te eisen dat de huurder het pand verlaat zonder dat de huurder recht heeft om een schadevergoeding te vorderen. Is de woning veegschoon en onbeschadigd bij vertrek dan zal de borg aan het einde van de huurperiode worden terugbetaald.

Huurprijzen
De huurprijzen staan vermeld op de website. Wij behouden ons het recht voor om de huurprijzen te wijzigen met uitzondering van reeds getekende boekingsovereenkomsten. Die kunnen uitsluitend worden aangepast bij belastingwijzigingen opgelegd door de Franse overheid. (bijvoorbeeld een BTW verhoging)

Beddengoed
Wanneer u aankomt, zijn de bedden opgemaakt. Er is schoon linnengoed tot uw beschikking (badhanddoeken, zwembaddoeken en keukendoeken).
Tevens is er een wasmachine en een wasdroger tot uw beschikking.

Toeristenbelasting
De toeristenbelasting (“taxe de séjour”) wordt door de eigenaar voldaan.

Kosten electra, gas en water
De prijzen in het hoogseizoen zijn inclusief kosten voor electra, gas en water. Buiten het seizoen zijn de prijzen gewoonlijk exclusief eerdergenoemde kosten, dit wordt dan van te voren duidelijk vermeld op uw boekingsbevestiging. Deze kosten moeten ter plaatse worden voldaan.

Schoonmaak
De huurtarieven zijn INCLUSIEF de kosten van de schoonmaak.
Bij vertrek dient het vakantiehuis schoon te zijn geveegd en alle keukenspullen moeten schoon en geordend in de kastjes liggen. Ook moeten eventuele vuilniszakken bij de daarvoor bestemde bakken (zoals aangegeven door de eigenaar) worden achtergelaten.

Haard
Indien het vakantiehuis is voorzien van een haard mag deze worden gebruikt. Haardhout is beschikbaar zonder extra kosten.

Zwembad
Het gebruik van het zwembad is op eigen risico. Kinderen en baby’s moeten ten alle tijde in de gaten worden gehouden; verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken of verwondingen. Het kan voorkomen, dat het zwembad voor onderhoud of reparatie tijdelijk gesloten is; wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor uw eventueel ongemak. In alle zwembaden in Frankrijk, dus ook bij ons, zijn voor de heren alleen zwemslips toegestaan. Dit is om reden van hygiëne en vervuiling. Wij staan bermuda’s, boxershorts of andere halflange zwembroeken toe op voorwaarde dat de knie altijd volledig zichtbaar is.

Internet
Voor huurders is er gratis draadloos internet (WiFi). Het domein is te afgelegen om via ADSL (snel) internet te verkrijgen, de eigenaar heeft daarom een internetaansluiting via de satelliet. Internet via de satelliet is weersgevoelig en het kan voorkomen dat de dienst tijdelijk niet beschikbaar is. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor uw eventueel ongemak. Huurder zal zich bij het gebruik van de dienst gedragen zoals van een verantwoordelijk en zorgvuldig internetgebruiker verwacht mag worden. De huurder zal zich onthouden van gedrag waarbij overige internetgebruikers hinder ondervinden danwel waarbij schade wordt toegebracht aan het systeem. In het bijzonder ook zal de huurder geen wettelijke regels overtreden. Verder is het niet toegestaan om muziek en films te downloaden. Bij overtreding van de regels zal huurder worden afgesloten van het internet.

Kamperen
Kamperen op het domein, of zelfs het opzetten van een tent, is zonder toestemming van de eigenaar niet toegestaan.

Huisdieren
U mag een hond meebrengen, echter uitsluitend na voorafgaand akkoord van de eigenaar.

Borg
De borg van € 250,- dient bij de sleuteloverdracht direct aan de eigenaar in contanten te worden overhandigd. Huurder ontvangt de borg retour bij het inleveren van de sleutel. Schade veroorzaakt door huurder of extra noodzakelijke schoonmaakkosten, worden van de borg afgetrokken. Vóór uw vertrek, is het de eigenaar toegestaan om het vakantiehuis op schade en compleetheid van inventaris te controleren.

Annuleren
Wij adviseren u om een annuleringsverzekering af te sluiten.
Het annuleren van een boeking is mogelijk tot 8 weken voor aanvang van de huurperiode. De reeds betaalde huursom zal dan retour worden gestort minus een bedrag van € 25,00 zijnde administratiekosten. Bij een annulering 8 weken of korter voor aanvang van de huurperiode, dient de huurder het volledige bedrag zoals vermeld op de factuur te betalen.

Klachten
Heeft u klachten tijdens uw verblijf, neemt u dan direct ter plaatste contact op met de sleutelhouder. Een vroegtijdig vertrek, zonder voorafgaand overleg noch onderlinge overeenstemming tussen partijen, vrijwaart de eigenaar van alle verplichtingen of schadevergoeding.

Aansprakelijkheid
De eigenaar is niet verantwoordelijk voor eventuele schade en/of ongevallen op Domaine La Pinsonnerie.

Geschillen tussen huurder en verhuurder
Zodra verhuurder de getekende boekingsovereenkomst heeft ontvangen is de huurder verplicht zich te houden aan de daarin vermelde betalingstermijnen. Indien huurder om wat voor reden dan ook niet betaalt, dan ziet de verhuurder zich verplicht een vordering in te stellen voor de achterstallige huursom, vermeerderd met juridische kosten, zijnde 15% van het verschuldigde bedrag met een minimum van € 40,00.
Het Nederlands recht is van toepassing op de huurvoorwaarden.
Eventuele verschillen van mening over de inhoud van onze huurvoorwaarden en/of de kwaliteit van het gehuurde worden bij voorkeur geregeld tussen de twee partijen. Indien gerechtelijke stappen noodzakelijk zijn, dan machtigen de betrokken partijen de Rechtbank in Breda om vonnis te vellen.